پذیرش 09383896476
تلفن تماس دکتر صادقپور جراح قلب جهت مشاوره : 09383896476
پیوند قلب نوعی عمل جراحی برای درمان نارسایی و بیماری بوده و از این طریق ، بیمار ، با قلب اهدایی به سلامت عمومی نزدیک می شود. پیوند قلب یک عمل بسیار حیاتی و خطیر است. اما با مراقبت های مناسب و لازم بیمار می تواند به زندگی خود ادامه دهد. در اولین مرحله پیوند قلب ، قلب اهدایی از سینه اهدا کننده بیرون آورده می شود. قلب اهدایی معمولا از بیمار مرگ مغزی گرفته می شود. مرحله دوم پیوند نیز شامل بیرون آوردن قلب معیوب از سینه بیمار است. و نهایتا مرحله سوم نیز که به صورت کار گذاشتن قلب جدید در سینه بیمار است.در این مرحله ، بافت ها به هم دوخته شده و از طریق این بخیه دهانه رگ های ورودی به قلب و خروجی از آن ، به قلب جدید متصل خواهد شد.
جراحی برای قرار دادن دستگاه کمکی برای بطن قلب و یا جایگزینی قلب مصنوعی
دستگاه کمکی بطن قلب به صورت یک پمپ مکانیکی است که برای بهبود جریان خون در بیمارانی که قلب ضعیفی دارند ، کمک کننده می باشد. این وسیله خون را از حفره پایین قلب گرفته و در بدن و اندام های دیگر به پمپاژ آن کمک می کند تا از این طریق عملکرد قلب بیمار، سالم و طبیعی شود.
در برخی موارد هم به جایگزینی قلب مصنوعی اقدام می کنند . در این روش قلب مصنوعی جایگزین بطن ها می شود اما دهلیز ها در جای خود قرار دارند. به همین خاطر در مرحله اولیه پمپاژ خون ، دهلیزها به طور طبیعی منقبض شده و خون را به خارج از قلب می فرستند. اما در مرحله دوم کمی تفاوت مشاهده می شود به این صورت که به دلیل طراحی قلب مصنوعی که خون را تنها به یکی از دو بطن می فرستد ، در ابتدا خون به ریه ها فرستاده شده و سپس به دیگر نقاط بدن پمپاژ می شود.
سوراخ دیواره بطن (VSD) به صورت وجود سوراخ در دیواره بطن ها می باشد. به دلیل این نقص ، خون بطن چپ که سرشار از اکسیژن است به بطن راست رفته و دوباره به ریه فرستاده می شود. به همین دلیل کار قلب افزایش پیدا کرده و این مشکل حتی سبب بزرگی قلب می شود. اگر این سوراخ کوچک باشد معمولا به خودی خود بهبود پیدا کرده و بسته می شوند. بستن سوراخ های بین بطنی عموما با روش جراحی صورت می پذیرد.
از طریق روش جراحی باز ، این سوراخ از طریق یک وصله از بافت و یا فقط با بخیه ترمیم می شود.
جراحی برای حذف تومور های قلبی
تومورهای قلبی باعث به خطر انداختن زندگی بیمار شوند. اکثر این تومور ها از طریق عمل جراحی قابل درمان می باشند. این تومور ها می توانند سبب انسداد بطنی ، آریتمی ، پریکاردیت و ترمبو آمبولی شوند.
انواع روش های انجام اعمال جراحی توسط جراحان قلب:
عمل جراحی قلب باز نوعی جراحی است که در طی آن قفسه سینه بیمار باز شده و از طریق آن بر روی دریچه های قلب ، شریان ها و عضلات عمل جراحی صورت می گیرد.در طی این جراحی ، یک شریان به قسمت مسدود شده عروق کرونر پیوند زده می شود.
در این روش جراحی پیوند سرخرگ های کرونری بدون پمپ قلب و ریه صورت می پذیرد. از مزایای این نوع جراحی این است که عوارض مربوط به پمپ قلب و ریه بیمار را درگیر نخواهد کرد.
در این روش جراحی که جایگزینی برای جراحی قلب باز به شمار می رود ، جراح ، عمل قلب را به صورتی کم تهاجمی تر صورت می دهد . به این صورت که برشی ظریف در قسمت سمت راست قفسه سینه توسط جراح ایجاد شده و عمل قلب انجام می شود. .در این روش هیچ احتیاجی به باز کردن استخوان نخواهد بود. به همین دلیل درد کمتر و دوران نقاهت کوتاه تری را در پی خواهد داشت. انواع مهم جراحی کم تهاجمی قلب شامل موارد زیر می شود.:
جراحی نقص دیواره بین دهلیزی
جراحی نقص در کانال بطنی و دهلیزی
برداشتن سیاهرگ برای درمان فیبریلاسیون دهلیزی
جراحی دریچه میترال.